Lu pajes’ nuostr’ va p’nnuminét’
p’cché tè l’aria fin’ nuttate e jurnéte.
S’ la matina priest’ t’affiecci a la funestra,
p’ llaria sient’ n’addora di jinestra.
La sera invece fann’ da cuntorn’
li mill’ e mill’ luci d’ cient’ e cchiù pajsci tutt’ attuorn’.
A ‘stù pajes’, a lu pajes’ nuostr’.
Da Est a Nord, fino all’urizzont’,
lu culor’ d’ l’Adriatiche ridenn’
‘mpregna d’ salsed’n’ l’ariella che pass’ sopra lu pidicone
prima d’arruvé a la circonvallazione.
Da Nord a Ovest, come ‘ddù culossi,
spont’n’ la Majella e lu Granzass’.
Da Sud invece, passenn’ l’Appennino,
arriva fin’ ‘ncima lu coll’ d’ la gradina,
quillu vintaccio che nù chiamam’ “Faugnaccio”.
A ‘stù pajes’, a lu pajes’ nuostr’.
N’cim’ a la Cappèlla d’ Santa Nicola,
z’ sent’ nu prufum’ d’ viola,
cammont’ p’ li cuoll’ d’ salcicce e capicuoll’,
cabball’ p’ la Gradina e fin’ a la Valentina,
d’ ciqquel’ d’ v’ntricina.
S’ t’ tiri cammont’ p’ la chiazzett’
t’addicrij cu l’addore d’ purchetta.
Quest’, sol’ a nu pajes’, a lu pajes’ nuostr’.
S’ vuò cacche cosa che t’ mantè sveglio,
hi da ‘ssaggé l’amaro Montelateglia,
è quist’ n’elisir tanto squisito,
che pure a li muort’ t’ mantè all’ampiet’.
Sté nu fium’ po’, che da li Stinci partènn’,
cu nu sapore e n’aroma gginuine,
ha ‘ttraversat’ l’Italia, l’Europa e tutt’ lu Munn’,
d’ lu Ponce steng’ parlenn’, lu Ponce d’ Tavenna.
L’ truov’ solo a ‘stù pajes’, a lu pajes’ nuostr’.
Z’ parla d’ la ggente, è tutta benestant’,
tra penzion’ e invalidité,
tenn’ tutt’ li cummidité.
D’ tutti z’avissìma ‘rcurdè,
ma per finire questa esternazione,
facciamo a tutti una raccomandazione:
“N’n z’ scurdat’ d’ lu Pajes’ vuostr’,
arminite sempre a lu Pajes’ vuostr’,
A lu Pajes’ nuostr’”.
p’cché tè l’aria fin’ nuttate e jurnéte.
S’ la matina priest’ t’affiecci a la funestra,
p’ llaria sient’ n’addora di jinestra.
La sera invece fann’ da cuntorn’
li mill’ e mill’ luci d’ cient’ e cchiù pajsci tutt’ attuorn’.
A ‘stù pajes’, a lu pajes’ nuostr’.
Da Est a Nord, fino all’urizzont’,
lu culor’ d’ l’Adriatiche ridenn’
‘mpregna d’ salsed’n’ l’ariella che pass’ sopra lu pidicone
prima d’arruvé a la circonvallazione.
Da Nord a Ovest, come ‘ddù culossi,
spont’n’ la Majella e lu Granzass’.
Da Sud invece, passenn’ l’Appennino,
arriva fin’ ‘ncima lu coll’ d’ la gradina,
quillu vintaccio che nù chiamam’ “Faugnaccio”.
A ‘stù pajes’, a lu pajes’ nuostr’.
N’cim’ a la Cappèlla d’ Santa Nicola,
z’ sent’ nu prufum’ d’ viola,
cammont’ p’ li cuoll’ d’ salcicce e capicuoll’,
cabball’ p’ la Gradina e fin’ a la Valentina,
d’ ciqquel’ d’ v’ntricina.
S’ t’ tiri cammont’ p’ la chiazzett’
t’addicrij cu l’addore d’ purchetta.
Quest’, sol’ a nu pajes’, a lu pajes’ nuostr’.
S’ vuò cacche cosa che t’ mantè sveglio,
hi da ‘ssaggé l’amaro Montelateglia,
è quist’ n’elisir tanto squisito,
che pure a li muort’ t’ mantè all’ampiet’.
Sté nu fium’ po’, che da li Stinci partènn’,
cu nu sapore e n’aroma gginuine,
ha ‘ttraversat’ l’Italia, l’Europa e tutt’ lu Munn’,
d’ lu Ponce steng’ parlenn’, lu Ponce d’ Tavenna.
L’ truov’ solo a ‘stù pajes’, a lu pajes’ nuostr’.
Z’ parla d’ la ggente, è tutta benestant’,
tra penzion’ e invalidité,
tenn’ tutt’ li cummidité.
D’ tutti z’avissìma ‘rcurdè,
ma per finire questa esternazione,
facciamo a tutti una raccomandazione:
“N’n z’ scurdat’ d’ lu Pajes’ vuostr’,
arminite sempre a lu Pajes’ vuostr’,
A lu Pajes’ nuostr’”.
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